Η MakeupCloset πάει διακοπές.

Οι παραγγελίες που θα πραγματοποιηθούν από την Πέμπτη 11/8 έως και την Κυριακή 21/8 θα αποσταλούν την Δευτέρα 22/8

Καλό καλοκαίρι σε όλους!

Πως να καθαρίσεις τα πινέλα του μακιγιάζ

Posted by mcadmin 27/02/2019 0 Comment(s) Blog,

Τα πινέλα του μακιγιάζ είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για το μακιγιάζ μας, είτε είμαστε επαγγελματίες είτε όχι.  Τα χρησιμοποιούμε καθημερινά, αλλά οι περισσότερες από εμάς δεν δίνουμε την απαραίτητη προσοχή ως προς τον τακτικό καθαρισμό τους. 

Τα πινέλα του μακιγιάζ συγκεντρώνουν σκόνη, λιπαρότητα, βακτήρια και άλλα στοιχεία που μπορεί να προκαλέσουν ακμή και να επιβαρύνουν το δέρμα μας γι’ αυτό κρίνεται απαραίτητος ο καθαρισμός τους, τουλάχιστον, σε εβδομαδιαία βάση, ακόμα και αν τα χρησιμοποιούμε μόνο για προσωπική χρήση.  Με τον επιμελή καθαρισμό θα παρατείνεις το χρόνο ζωής τους και θα σε βοηθήσει να αποφύγεις ξεσπάσματα ακμής και δερματικούς ερεθισμούς.

 

Αν δεν έχεις ένα κανονικό καθαριστικό για τα σύνεργα του μακιγιάζ σου, υπάρχουν πολλά εξαιρετικά υποκατάστατα, όπως το σαμπουάν για μωρά! Βρέχεις τις τρίχες του πινέλου και στην συνέχεια προσθέτεις λίγη ποσότητα από το σαμπουάν στην παλάμη σου. Στην συνέχεια πλένεις το πινέλο κάνοντας κυκλικές κινήσεις, μέχρι να φύγουν τα υπολείμματα.  Τέλος, ξέπλυνε καλά το σαμπουάν και τοποθέτησέ τα  ξαπλωτά σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν. Μην αφήνεις το νερό να πέσει επάνω στη λαβή ή στα μεταλλικά σημεία του πινέλου, ούτε να τα βάλεις να στεγνώσουν σε όρθια θέση, επειδή θα χαλαρώσει η κόλλα και μπορεί να διαλυθεί το πινέλο σου.  Να θυμάσαι ότι είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς πάντα χλιαρό νερό καθώς το ζεστό νερό μπορεί να βλάψει τις τρίχες.

Για έναν βαθύ καθαρισμό, μπορείς να τοποθετήσεις σε ένα μπολ, οινόπνευμα και να τα αφήσεις για 5-10 λεπτά. Φρόντισε όμως το οινόπνευμα να μην ξεπερνάει τις τρίχες του πινέλου, για να μην χαλάσει η κόλλα του. Μπορείς να καθαρίσεις και τις λαβές του με οινόπνευμα, ακολουθώντας μετά την διαδικασία με το σαμπουάν, που αναφέρουμε πιο πάνω.

Αν δεν έχεις χρόνο, μπορείς να ψεκάσεις με οινόπνευμα, ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας και να περάσεις τα πινέλα πάνω κάτω στο χαρτί.

Extra Tip:  Τα συνθετικά πινέλα, συνήθως, σκληραίνουν μετά από μερικές χρήσεις. Κάθε δύο (εβδομαδιαία) πλυσίματα, βάλτε λίγο μαλακτικό μαλλιών στα συνθετικά πινέλα σας για να παραμείνουν μαλακά.

Με αυτά τα απλά βήματα, εκτός του ότι θα προστατέψεις το δέρμα σου από διάφορους μικροοργανισμούς που μπορεί να βλάψουν το δέρμα σου, θα παρατείνεις και την ζωή των πινέλων σου!

Leave a Comment